enkelibanneri
  Etusivu | Yleistietoa | Surutyö | Omat Tarinat | Runoja | Linkit | Kirjavinkit | Yhteydenotto


Kirjallisuutta

Ali-Rekola, Riitta. Lintuni, kaivattuni. Kirjapaja 1994.

Bendt, Ingela. Kun pieni lapsi kuolee. LK-kirjat 2000. Kirja kertoo käytännönläheisesti lapsen kuoleman aiheuttamasta suruprosessista perheessä.

Ekola, Hanna. Otan osaa. SLEY-kirjat 1996.

Heino, Tarja. Pieni enkeli. Kuvaus kätkytkuolemasta. Otava 1999.

Järvi, Ulla. Syntymätön - tietoa ja kokemuksia keskenmenosta. Kirjapaja 2007.
Suru, josta vaietaan. Joka viides nainen joutuu elämänsä aikana kokemaan keskenmenon. Yleisyydestään huolimatta keskenmeno on yhä varsin vaiettu asia. Siitä ei välttämättä puhuta perheen ulkopuolella, ja usein pariskunta jää kovin yksin menetyksensä kanssa. Keskenmenossa on kysymys paljon muustakin kuin vain keskeytyneestä raskaudesta. Tätä ei aina ymmärretä. Moni keskenmenon kokenut nainen tuntee jopa terveydenhuollossa tulleensa huonosti kohdelluksi. Syntymätön kertoo keskenmenosta sekä fyysisenä että psyykkisenä tapahtumana. Siihen on koottu keskeinen tieto keskenmenon syistä ja hoidosta. Surutyötä kuvataan naisen, miehen ja läheisten näkökulmasta. Mukana on myös aitoja kertomuksia siitä, miltä keskenmeno tuntuu. Kirja on tarkoitettu tietolähteeksi ja vertaistueksi keskenmenon kokeneille ja heidän läheisilleen sekä terveydenhuollon ammattilaisille ja opiskelijoille. Kirjan lääketieteelliset faktat on tarkistanut lisääntymislääketieteen professsori Aila Tiitinen. Kansi: Katja Kuittinen.

Lähteenmäki, Kerttu. Keskenmeno, yli 40 tositarinaa. 2005

Otsamo, Pentti. Pieni olento. Otava 1999. Sarjakuvatarina keskenmenosta.

Rantalaiho, Anneli (toim.) Sinua en unohda. Lapsensa menettäneet kertovat. Karas-Sana 1999. Vanhempien kertomuksia lapsensa kuolemasta.

Storkey, Elaine. Lapseni on poissa. Perussanoma 1992.

Talonen, Marjaana. Enkeliveli. STAKES 1996.

Väisänen, Leena. Lapsen menetys; Perheen suru ja toipuminen. Kirjapaja 1999.

alapalkki
ŠEnkelisivut